Головна> Послуги пультової охорони> Пожежна сигналізація

Пожежна сигналізація

Системи пожежної безпеки в офісі і вдома необхідні для збереження життя і здоров’я людей, а також цінного майна. Сучасні системи пожежної сигналізації здатні на ранніх етапах виявити пожежу і передати сигнал на пульт охорони. Пожежа розвивається стрімко, тому важлива кожна секунда. При виборі сигналізації слід звернути увагу на відповідність державним стандартам і нормативним актам МНС.

Функції автоматичної пожежної сигналізації:

• передача сигналу на пульт охорони при загорянні або задимленні;
  • звукове та світлове сповіщення для людей про пожежу в цілях безпечної евакуації;
  • включення системи димовидалення для безпечного пересування по приміщенню;
  • включення системи автоматичного пожежогасіння з впливом на осередок загоряння.

Таким чином, пожежна система складається з декількох підсистем, які працюють в комплексі. Найбільш ефективно пожежна система працює в поєднанні з іншими системами безпеки, до них відносяться:

• Охоронна сигналізація – відправляє сигнал на пульт охорони при несанкціонованому відкритті дверей або вікон.
  • Відеоспостереження – крім очевидних переваг, дозволяє з точністю визначити місце загоряння і не допустити поширення вогню.
  • Система контролю і управління доступом на підприємствах також важлива для забезпечення, в тому числі, пожежної безпеки. Вона дозволяє при надходженні сигналу пожежної тривоги автоматично розблокувати двері на шляхах евакуації.

ЦТБ рекомендує встановлювати систему пожежної сигналізації разом з охоронною. Такий комплекс називається ОПС – охоронно-пожежна сигналізація. Наші фахівці допоможуть визначитися і вибрати найбільш оптимальний варіант ОПС, виходячи з ваших вимог. Вартість обслуговування систем починається від 200 гривень в місяць і є доступною.